Blog

Je hoort en leest er veel over: een groeimindset ontwikkelen. Hier lees je hoe je complimenten kan geven die een groeimindset stimuleren.

Spelenderwijs leren draagt niet alleen bij aan meer vakinhoudelijke kennis, maar ook aan meer leerplezier én meer zelfvertrouwen. Tijdens de schoolbegeleiding sessies wisselen we gerichte oefeningen daarom af met leerzame spelletjes.

Ben jij iemand die vaak dingen uitstelt? Waardoor je vaak nóg meer dingen te doen hebt en daarom nog meer gaat uitstellen? Dan vertel ik je hier hoe je jezelf in de actiemodus kan krijgen.

Kinderen maken op een dag van alles mee. Leuke en niet-leuke dingen. Hen leren om zichzelf te kunnen ontspannen kan daarom helpen om ze beter te leren omgaan met vermoeidheid en emoties.

Merk je dat jouw kind moeilijk inslaapt, vaak uit bed komt of niet alleen wilt slapen? Dan ben je niet alleen. Voor veel kinderen is slapen lastig. Hoe komt dit? En belangrijker nog: wat kan je er als ouders aan doen? Ik geef je 5 praktische tips.

Negatieve gedachten: iedereen heeft ze en niemand wilt ze. Waarom krijgen we ze dan? Wat is de functie van negatieve gedachten? En hoe beïnvloeden ze ons brein en hoe we ons voelen?

Wat is een fixed en growth mindset? En heeft de manier waarop we over onszelf en onze vaardigheden denken invloed op wat we kunnen bereiken? Jazeker! En je kan dit ook zelf veranderen.

Wanneer je mij al langer volgt dan zal je de term monkey mind al vaak voorbij hebben zien komen. Het leren omgaan met je monkey mind is een belangrijk onderdeel van mijn coachings. Maar wat is een monkey mind nou eigenlijk?