Kind- en jeugdpsycholoog & Vitaliteitspsycholoog

Van jongs af aan was het voor mijn omgeving al duidelijk dat ik met kinderen ging werken. Al vroeg ben ik begonnen met bijbaantjes zoals oppassen en bijles geven. De liefde voor mensen helpen en mijn passie voor het werken met kinderen kon ik hierin goed combineren. De beslissing om een bachelor in kind- en jeugdpsychologie aan de Universiteit van Amsterdam te doen was daarom ook snel gemaakt. Eenmaal werkzaam als kind- en jeugdpsycholoog merkte ik dat er naar mijn idee zoveel kinderen en jongeren vroegtijdig geholpen hadden kunnen worden wanneer er meer aandacht zou zijn voor preventieve zorg. En vanaf dat moment was het duidelijk waar ik naartoe wilde werken: preventief werken met kinderen en jongvolwassenen om diepe dalen zoveel als mogelijk te voorkomen. De twee masters in kind- en jeugdpsychologie en gezondheidspsychologie waren hiervoor de uitkomst. Door deze combinatie heb ik kennis opgedaan in zowel de preventieve kant van de gezondheidszorg als de behandelkant. Kijk, dit was waar ik naar zocht! 

Deze kennis heb ik kunnen toepassen bij verschillende werkgevers, als kind- en jeugdpsycholoog en vitaliteitscoach. Van beide functies werd ik enorm gelukkig. Maar de combinatie van het werken met zowel  kinderen als jongvolwassenen en zowel preventief als curatief, is waar ik mij voor wil inzetten. Daarom richt ik mij in mijn eigen praktijk als psycholoog zowel op kinderen als jongeren.

Mijn doel

Je hoeft niet ziek te zijn om beter te worden. Deze uitspraak kennen we allemaal. Toch heerst er tegenwoordig nog een taboe op het vragen om hulp. We mogen niet zeuren en blijven liever sterk. Laten we deze mindset veranderen zodat we toewerken naar een samenleving waarin het normaal is om soms niet goed in je vel te zitten. Waarin het normaal is om hulp te vragen aan een professional. 

Mijn doel is om de jonge generatie preventief te leren omgaan met de uitdagingen van tegenwoordig en ze in hun eigen kracht te zetten. Met de missie ‘ik ben goed in beter worden’ zet ik mij dagelijks in om zowel kinderen als jongeren stapsgewijs mee te nemen in hun groeiproces. Voor de een betekent dit meer vakinhoudelijke kennis, terwijl een ander meer behoefte heeft aan sociale vaardigheden of manieren om negatieve overtuigingen om te buigen. 

Wil je meer weten over het aanbod?

Dan vind je hier het aanbod voor kindercoaching en groepstrainingen. Het aanbod voor jongvolwassenen vind je hier.

Heb je een vraag? Mail die dan naar info@joywurtz.nl en dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op.